Kilo Almayı Etkileyen Sebepler ve Kilo Kontrolü

28.12.2021
492
Kilo Almayı Etkileyen Sebepler ve Kilo Kontrolü

Kilo almayı etkileyen sebepler çevresel veya kişinin kendisi kaynaklı olabilir. Nitekim kilo alan kişilerin hayatlarındaki değişiklikler gözden geçirilmelidir. Özellikle son zamanlarda duygusal olaylar yaşayan kişiler hızlıca kilo alabilirler. Ancak kalori yakımının düzenli olması kilo kontrolü için elzemdir.

Kilo almak genellikle istemsiz bir şekilde meydana gelmektedir. Bir kişi eğer normal kilosundan çok zayıf değilse kilo alması için altta yatan farklı bir durum olması gerekmektedir. Bazı durumlarda ise zayıf insanların kilo alması için tedaviler uygulanır. Yine de kilo alımı denetim altında yapılmalıdır. Aksi halde kilo almayı tetikleyen faktörler, üzerine düşülmediği taktirde obez hastalığına kadar uzanan bir kilo alma sürecini başlatmış olabilir.

Kilo almayı etkileyen sebepler

Kötü yıkanmış meyve sebzeler, kilo alınmasına yol açan parazit mikropların vücuda girmesine yol açar.

Kilo Almayı Etkileyen Sebepler Nelerdir?

Kilo almayı tetikleyen faktörler arasına en önemlisi insanın iradesidir. Yemek yeme konusunda kendisini frenleyebilen insanlar kilo almanın da önüne geçebilirler. Bir de buna spor eklenirse istenilen kiloda çok daha sağlıklı bir hayat sürdürülebilir. Özetle kilo kontrolü için kalori dengesi oluşturulmalıdır.

Yenilen yemeklerin sağlıklı olmaması da kilo almayı tetikleyen faktörler arasındadır. Parazit mikroorganizmalar sağlıklı insanlarda emilim problemleri görülmesine neden olmaktadır. Nitekim bağırsaklara yerleşen patojenler insan sindirim sisteminden faydalanmakta ve insanın besinlerini sömürmektedir. Kişilerin beslenme düzeninin etkilenmesinde birincil sebepler arasında mikrobiyatanın etkilenmiş olmasıdır. Kötü yıkanmış sebze ve meyveler bu durumun başlıca suçlusudur.

Kilolu Olmak Doğuştan Olabilir

Kilo almayı tetikleyen faktörler arasında bir diğer ise genetik kodlardır. Şişmanlık genetik olarak ebeveynlerden çocuklara geçebilmektedir. Özellikle doğum ağırlığı yüksek bebeklerde şeker hastalığı ve obeziteye yatkınlık görülmektedir. Genetik yatkınlık taşıyan kişilerin hayatları boyunca kalori kontrolü yapması bu nedenle önemlidir.

Kilo almayı etkileyen sebepler

Kilo almak yaşam biçimi ile ilişkili olabilir fakat genetik geçmiş de etkilidir.

 

Az ve Sık Yemek Doğru Mudur?

Her insanın bir biyolojik saati var. Gün içinde tüketilen yemeklerin de bu biyolojik saat doğrultusunda tüketilmesi gerekmekte. Biyolojik saat genellikle gün ile birlikte çalışır. Örneğin uyku saati geldiğinde uyursunuz. Bu sebepten dolayı yediğiniz yemekler de biyolojik saatinize uygun saatlerde olmalı. Örneğin yatmadan bir saat önce yiyeceğiniz yemek uyku sırasında mide çalışmadığı için hazmedilmeyecek ve kilo olarak size geri dönecektir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.