Oscar’lı Slumdog MillIonaire’in muharriri Vikas Swarup: Rami’de ağırlanmaktan mutluyum!

“Slumdog Millionaire” sinemasının ilham kaynağı olan “Q and A” kitabının müellifi dünyaca ünlü müellif Vikas Swarup, Avrupa’nın da sayılı kütüphanelerinden biri olarak hizmete açılan Rami Kütüphanesi’nde Türk hayranlarıyla bir ortaya geldi. Rami’de ağırlandığı için memnun olduğunu söz eden müellif, övgü dolu kelamlar söyledi.

27.04.2023
222

“Slumdog Millionaire” sinemasının ilham kaynağı olan “Q and A” kitabının müellifi dünyaca ünlü müellif Vikas Swarup, Avrupa’nın da sayılı kütüphanelerinden biri olarak hizmete açılan Rami Kütüphanesi’nde Türk hayranlarıyla bir ortaya geldi. Rami’de ağırlandığı için memnun olduğunu tabir eden muharrir, övgü dolu kelamlar söyledi.

Türkiye’de “Milyoner” ismiyle beyaz perdede izleyenlerle buluşan 2009 yapımı “Slumdog Millionaire” isimli sinema, dünya sinemasının kült yapıtları ortasına ismini yazdırıyor. Gecekondu mahallesinde yaşayan yoksul Jamal’ın bilgi yarışında büyük ikramiyeyi kazanma hikayesini izleyenlerle buluşturan sinema, 8 kısımda Oscar’a aday gösterilerek 7’den 70’e herkesi tesiri altına almayı başardı. 

Slumdog Millionaire

Hint sinemasının en değerli üretimlerinden biri olan sinema, Boeke Mükafatı sahibi ve Commonwealth Müellifleri Mükafatı adayı Vikas Swarup’ın “Q and A” isimli kitabından sinemaya uyarlandı. 

Slumdog Millionaire sineması oyuncuları

Geçmişte Hindistan’ın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı vazifesinde bulunan ve Hindistan’ın da en çok tanınan isimlerinden biri olan Swarup, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak İstanbul’un en büyük, Avrupa’nın da sayılı kütüphanelerinden biri olarak hizmete açılan Rami Kütüphanesi’ne geldi.

Vikas Swarup

“Kim Bir Milyar Kazanmak İster” ve “Altı Şüpheli” isimleriyle daha evvel Türkiye’de iki kitabı yayımlanan ünlü müellif, 26 Nisan günü, saat 14.00’de düzenlenen “Uzakları Yakın Etmek” başlıklı imza ve söyleşi etkinliğinde sevenleriyle bir ortaya gelmenin memnunluğunu yaşadı. Yeni Delhi Büyükelçimiz Fırat Sunel eşlik ettiği söyleşide Türkiye ve Hindistan ortasında edebiyat üzerinden kurulan dostluk köprüsü okuyuculara aktarıldı.

Fırat Sunel

“RAMİ’YE NEDEN YAŞAYAN KÜTÜPHANE DENİLDİĞİNİ GÖRÜR GÖRMEZ ANLADIM”

Rami’de ağırlanmaktan büyük memnunluk duyduğunu lisana getiren ünlü muharrir, “Günümüzde birden fazla kütüphane kapanıyor. Zira beşerler kitaptan fazla toplumsal medya ve cep telefonlarıyla meşgul oluyor. Rami Kütüphanesi’nin dönüşüm süreci de çok manidar. Askeri bir kışlayken, Avrupa’daki en büyük kütüphane tesisi oldu. Neden yaşayan kütüphane denildiğini görür görmez anladım” şeklinde hislerini tabir etti. 

Vikas Swarup

Yakın vakitte diplomatlıktan emekli olduğunu ve büsbütün yazarlığa odaklandığını lisana getiren ünlü muharrir, “Q&A basılıp tuttuktan sonra 47 lisana çevrildi. Sesli kitap, radyo tiyatrosu en sonunda da sinema oldu. Bir kitaptan uyarlanan sinemanın akıbetinin ne olacağını kimse bilemez. Kitabım sinemaya çevrildiği devir insanların hem işlerini hem umutlarını yitirdiği bir periyottu. İlham veren bir sinema oldu. Yazdığım üç kitap üzere yeni kitabım da Hindistan hakkında olacak. Bu kere bayan bir karakterin merkezde olduğu bir öykü olacak.” diyerek yeni bir kitap üzerine çalıştığının muştusunu verdi.

Vikas Swarup Rami kütüphanesine geldi

“TÜRK VE HİNT DİZİLERİ AİLE BEDELLERİNE ODAKLI”

Dünyada en çok Türk ve Hint dizilerinin izlendiğine işaret eden Swarup, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye ve Hindistan filmciliği ortasında çok fazla ortak nokta var. Başlıcası, yapıtların çoklukla aile ve aile bedelleri odaklı olması ve duygusal içeriği olması. Bu iki sinemayı Hollywood’dan ayıran en büyük özellik bu.”

Vikas Swarup Türkiye

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK GÖRÜNTÜ:

Bu kadarı da pes dedirtti! Nişan merasiminde gelini elini öptüren görümce..

ETİKETLER: , , , ,
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.